Технологията на сътрудниците от Шанхайския институт за перспективни изследвания и специастите от Лабораторията за нисковъглеродна конверсия, наука и техника наистина е революционна. Разработката решава два проблема – понижава концентрацията на CO2 в атмосферата и произвежда чист, почти екологичен бензин.

Както знаете, промишленото могъщество на Китайската народна република се постига на солена цена. Дължи се на развитието на промишлеността и технологиите, като Китай е един от световните лидери по изхвърляне на парникови газове. Явявайки се един от най-разпространените парникови газове, въглеродният оксид представлява сериозен проблем за страната.

Именно това е една от причините, поради които изследователи от цял Китай активно изучават възможностите за безопасна утилизация на CO2, което ще доведе до съществено понижаване на обема на въглеродния газ във въздуха. Сега вече решение на проблема има. Учените са разработили уникална технология за преработка на вредния газ, получавайки като резултат чист бензин.

Бензинът, който получаваме от въглеродния оксид, се отличава с необикновена чистота – в него няма сулфид, нитрид, а също така и други вещества, които са способни да провокират киселинни дъждове, пояснява един от съавторите на изследването Чжун Ляншу.

По думите му разработената от шанхайските изследователи технология има само един недостатък. Преработването на CO2 в бензин е скъпо удоволствие.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации